Εύκολη και απλή μία φανταστική σαλάτα για το τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 135΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο
- αλάτι
- μεγάλα κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- μεγάλα κλωνάρια μαϊντανό
- μερικά κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
- 1 φλ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα μέρη τους, ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκια πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρια και λιωμένη
- ½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο (με το κοτσάνι), κομμένο
- ½ κ.γ. ρίγανη ξηρή
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. ντομάτα, κομμένη
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το χταπόδι και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε το χταπόδι από το νερό, το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χύνουμε το νερό που χρησιμοποιήσαμε για το χταπόδι.
- Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε μια γάστρα ή κατσαρόλα με καπάκι βάζουμε σε στρώση τα κλωνάρια του κόλιανδρου, του μαϊντανού και της ρίγανης και πάνω τους το τεμαχισμένο χταπόδι.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120 °C για 1ώρα και 3/4, μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
- Όταν το χταπόδι μας είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια 1εκ. για να πάρουμε 2 περίπου φλ. κομμένο χταπόδι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, τη ξηρή ρίγανη και τη καυτερή πιπεριά.
- Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη σαλάτα με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου