Λαχταριστά αλμυρά ρολά σφολιάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
- 225 γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
- 3 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
- 1/2 φλ γραβιέρα, τριμμένη
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 1/2 φλ ζαμπόν, λεπτοκομμένο
- 1/2 φλ πράσινες ελιές, κομμένες, για γαρνιτούρα
- 1/2 ξύσμα πορτοκαλιού, για γαρνιτούρα
- μέλι, για γαρνιτούρα
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το θυμάρι, τη γραβιέρα, το γαρύφαλλο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
- Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας.
- Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας τυριού στο φύλλο σφολιάτας.
- Βάζουμε πάνω από τη κρέμα τυριού και το λεπτοκομμένο ζαμπόν.
- Ξεκινώντας από την κοντύτερη πλευρά του φύλλου, τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε 10 ροδέλες.
- Απλώνουμε τις ροδέλες σφολιάτας στο ταψί μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τα ρολά μας τραγανά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο μέλι.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου