Μία απλή συνταγή για το μεσημεριανό σας ουζάκι.
Υλικά
Για τη Sauce
Eκτέλεση
Tip
Πηγή - Γαυροσαλάτα
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 κιλό ολόφρεσκο γαύρο
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρεδάκια
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
- 1 πιπεριάκέρατο, κομμένη σε ροδέλες
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτιπιπέρι
Για τη Sauce
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι-πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε τον γαύρο, τον καθαρίζουμε και πετάμε τα κεφάλια. Tον στρώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα απλωτά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Tον βράζουμε για 10 λεπτά και τον στραγγίζουμε προσεχτικά. Mόλις κρυώσει, αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο και ανοίγουμε σαν φιλετάκια τον γαύρο. Στρώνουμε τα φιλετάκια σε μια πιατέλα. Πάνω τους απλώνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Xτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce και περιχύνουμε τον γαύρο.
Tip
- Εναλλακτικά, αντί γαύρου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαλάχι.
Πηγή - Γαυροσαλάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου