Λαχταριστή σφολιάτα με απλά υλικά στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 65΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- λίγο βούτυρο, για άλειμμα
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 2 φλ έμενταλ, τριμμένο
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε φέτες
- χοντρό αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμάρι + επιπλέον για γαρνιτούρα
- λίγο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο ταψί τάρτας ως οδηγό κόβουμε τη ζύμη κυκλικά προσθέτοντας 4 εκ. περιμετρικά.
- Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
- Αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας με τη μουστάρδα.
- Πασπαλίζουμε τη βάση της τάρτας με το έμενταλ, φροντίζοντας να την καλύψουμε ομοιόμορφα με το τυρί.
- Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας περιστροφικά καλύπτοντας ελαφρώς η μία την άλλη.
- Γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα σε ένα όμορφο γείσο.
- Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με τα φρέσκια φύλλα θυμαριού.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε πάλι με χοντρό αλάτι και κόβουμε την τάρτα σε 6 - 8 κομμάτια.
- Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε την τάρτα σφολιάτας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου