ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα σφολιάτας με ντομάτα, τυρί και φρέσκο θυμάρι

Λαχταριστή σφολιάτα με απλά υλικά στο τραπέζι σας.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 65΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • λίγο βούτυρο, για άλειμμα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 φλ έμενταλ, τριμμένο
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε φέτες
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμάρι + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • λίγο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο ταψί τάρτας ως οδηγό κόβουμε τη ζύμη κυκλικά προσθέτοντας 4 εκ. περιμετρικά.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.
  • Αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας με τη μουστάρδα.
  • Πασπαλίζουμε τη βάση της τάρτας με το έμενταλ, φροντίζοντας να την καλύψουμε ομοιόμορφα με το τυρί.
  • Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας περιστροφικά καλύπτοντας ελαφρώς η μία την άλλη.
  • Γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα σε ένα όμορφο γείσο.
  • Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με τα φρέσκια φύλλα θυμαριού.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε πάλι με χοντρό αλάτι και κόβουμε την τάρτα σε 6 - 8 κομμάτια.
  • Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε την τάρτα σφολιάτας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου