Μία μοναδική συνταγή για να φτιάξετε τα ζυμαρικά σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400γρ ζυμαρικά λιγκουίνι
- αλάτι, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 400γρ καβουρόψιχα
- 1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- ½ πράσινη πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- ½ λεμόνι, χυμός
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
- Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά λινγκουίνι και μαγειρεύουμε στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο® για 8-10 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν αλ ντέντε.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε την καβουρόψιχα, την κόκκινη και πράσινη πιπεριά τσίλι, το λιωμένο σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι θρυμματίζοντας την καβουρόψιχα.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα καβουρόψιχας, τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
- Ραντίζουμε με λίγο ακόμα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
- Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε επιπλέον χυμό λεμονιού, εφόσον επιθυμούμε.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου