ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπέργκερ με τυρί και μπέικον

Λαχταριστή πρόταση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1-2 κ.γ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • τυρί τσένταρ, φέτες
  • μπέικον, μαγειρεμένο
  • μαρούλι φρέσκο
  • μαγιονέζα
  • στρογγυλά ψωμάκια , φρυγανισμένα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με το μοσχαρίσιο κιμά, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, το αβγό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 5-6 μερίδες, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα μπιφτέκια μας, και τα πλάθουμε με βρεγμένα χέρια.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο , τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε σύμφωνα με τη προτίμησή μας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια φέτες τυριού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά.
  • Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα.
  • Τοποθετούμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το τυρί και τέλος το μπέικον, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου