Λαχταριστή πρόταση που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 1-2 κ.γ. αλάτι
- μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
- τυρί τσένταρ, φέτες
- μπέικον, μαγειρεμένο
- μαρούλι φρέσκο
- μαγιονέζα
- στρογγυλά ψωμάκια , φρυγανισμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με το μοσχαρίσιο κιμά, το μαϊντανό, τα ψίχουλα, το αβγό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 5-6 μερίδες, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα μπιφτέκια μας, και τα πλάθουμε με βρεγμένα χέρια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο , τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε σύμφωνα με τη προτίμησή μας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια φέτες τυριού και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά.
- Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα.
- Τοποθετούμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το τυρί και τέλος το μπέικον, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου