Φανταστικά ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους.
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 12 ραβιόλια γεμιστά με τυρί
- 150γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 φλ φρέσκο baby σπανάκι
- 1/4 φλ φέτα, θρυμματισμένη
Για τη σάλτσα
- 1 ½ φλ χυμός ντομάτας
- ½ κρεμμύδι, τριμμένο
- ½ φλ κόκκινο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ κ.σ. ντοματοπελτέ
- ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ραβιόλια.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου