Φανταστικό γιουβέτσι που θα σας ξετρελάνει με την γεύση του.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 100΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 265 γρ. (1 ½ φλ.) κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
- 900 γρ μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα) ή αρνίσιο κρέας (ωμοπλάτη), κομμένο σε κύβους 1-2 εκ.
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ½ φλ. (120ml) κόκκινο κρασί
- 400 γρ ντομάτα κονκασέ
- 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 φλ. (225 ml) ζωμό κρέατος
- 1 φλ. κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές, για να το θωρακίσουμε.
- Μεταφέρουμε το μαγειρεμένο κρέας σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και μετά από 1 λεπτό το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, το ζωμό κρέατος και τέλος το κρέας.
- Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
- Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το γιουβέτσι, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου