Λαχταριστή καλοκαιρινή σαλάτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Υλικά
Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 1 φλ κριθαράκι
- 1 κύβος λαχανικών
- 3 φλ σπανάκι, χοντροκομμένο
- 450γρ κολοκυθάκι, λεπτοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 μέτριες ντομάτες, τεμαχισμένες
- 10-12 ελιές Καλαμών, χοντροκομμένες
- 57γρ φέτα, σε κύβους
- 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, λιωμένο
Για το ντρέσινγκ
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ λεμόνι, χυμός
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι με τον κύβο λαχανικών.
- Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά του ντρέσινγκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι - και ανακατεύουμε.
- Μόλις γίνει το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο μπολ με το σπανάκι.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 περίπου λεπτό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κολοκυθάκι και το λιωμένο σκόρδο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε το σοταρισμένο κολοκυθάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές και το κρεμμύδι στο κριθαράκι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου