ΜΕΝΟΥ

Pages

Μεσογειακή σαλάτα κριθαράκι

Λαχταριστή καλοκαιρινή σαλάτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 1 φλ κριθαράκι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 3 φλ σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 450γρ κολοκυθάκι, λεπτοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 μέτριες ντομάτες, τεμαχισμένες
  • 10-12 ελιές Καλαμών, χοντροκομμένες
  • 57γρ φέτα, σε κύβους
  • 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, λιωμένο

Για το ντρέσινγκ
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε το κριθαράκι με τον κύβο λαχανικών.
  • Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά του ντρέσινγκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι - και ανακατεύουμε.
  • Μόλις γίνει το κριθαράκι, το ρίχνουμε στο μπολ με το σπανάκι.
  • Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 περίπου λεπτό.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κολοκυθάκι και το λιωμένο σκόρδο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το σοταρισμένο κολοκυθάκι, τις ντομάτες, τη φέτα, τις ελιές και το κρεμμύδι στο κριθαράκι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.


Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου