Μία μοναδική πρόταση για να φτιάξετε το κοτόπουλο σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες, με κόκκαλα και πέτσα
- 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο (3-4 σκελίδες)
- 2 μεσαίες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 680 γρ. ( 2 περίπου μεγάλα) κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 220 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
- ¼ φλ. ντοματοπελτέ
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 230 γρ. μανιτάρια
- ½ φλ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 450 γρ. πατάτες
Εκτέλεση
- Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαγειρεμένο σκόρδο και το πετάμε.
- Αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Αφού το ροδίσουμε για 10 λεπτά, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί στο ελαιόλαδο για άλλα 5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή.
- Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, αλλά να μη μαραθούν.
- Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις νιφάδες πιπεριού, το μαγειρεμένο κοτόπουλο μαζί με τους χυμούς του, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε, φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και αμέσως σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Ενώ το μείγμα μας ξεκουράζεται, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα κοτόπουλου και σερβίρουμε πάνω από τις μαγειρεμένες πατάτες.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου