ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί

 Μία καλοκαιρινή λαχταριστή συνταγή στο τραπέζι σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 16΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. νερό ανθρακούχο
  • ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση
  • 1/3 φλ. (60 γρ.) κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. κρέμα γάλακτος, βαριά
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 8 κολοκυθοανθούς
  • φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχουμε το αλεύρι, το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός.
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το κατσικίσιο τυρί, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό και το κρεμμυδάκι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε για τη γεύση.
  • Βάζουμε 1 ½ με 2 κ.γ. από τη γέμισή μας σε κάθε κολοκυθανθό.
  • Κλείνουμε τους ανθούς και απαλά στρίβουμε τα πέταλα για να τους σφραγίσουμε.
  • Σε μία μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι, ώστε να γεμίσει κατά το 1/3.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ένα θερμόμετρο τηγανίσματος να δείξει 175o C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ένα κομμάτι ψωμί θα ροδίσει σε 1 λεπτό.
  • Βυθίζουμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς μας στο χυλό και αφήνουμε τον επιπλέον χυλό να στραγγίξει.
  • Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφαιρούμε τους κολοκυθοανθούς από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με την αγαπημένη μας βινεγκρέτ.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου