Μία καλοκαιρινή λαχταριστή συνταγή στο τραπέζι σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 16΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. νερό ανθρακούχο
- ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι + επιπλέον, για τη γεύση
- 1/3 φλ. (60 γρ.) κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. (30 γρ.) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. κρέμα γάλακτος, βαριά
- 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 8 κολοκυθοανθούς
- φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχουμε το αλεύρι, το ανθρακούχο νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το κατσικίσιο τυρί, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό και το κρεμμυδάκι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε για τη γεύση.
- Βάζουμε 1 ½ με 2 κ.γ. από τη γέμισή μας σε κάθε κολοκυθανθό.
- Κλείνουμε τους ανθούς και απαλά στρίβουμε τα πέταλα για να τους σφραγίσουμε.
- Σε μία μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό λάδι, ώστε να γεμίσει κατά το 1/3.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι ένα θερμόμετρο τηγανίσματος να δείξει 175o C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ένα κομμάτι ψωμί θα ροδίσει σε 1 λεπτό.
- Βυθίζουμε τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς μας στο χυλό και αφήνουμε τον επιπλέον χυλό να στραγγίξει.
- Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε τους κολοκυθοανθούς από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα, τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με την αγαπημένη μας βινεγκρέτ.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου