Δροσερή σαλάτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Υλικά
Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
Για τη σαλάτα
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 450γρ κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
- 170γρ σπανάκι
- 450γρ ντοματίνια
- 6 πράσινα κρεμμυδάκια
- 170γρ φέτα, θρυμματισμένη
- φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα
- 60 ml (1/4 φλ) κόκκινο ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.γ. ξηρός βασιλικός
- αλάτι, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 120 ml (1/2 φλ) ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα
- Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Kόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, χοντροκόβουμε το σπανάκι και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σουρώνουμε το κριθαράκι και αμέσως το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Η θερμότητα από το κριθαράκι θα μαράνει λίγο το σπανάκι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακινούμε ελαφρά το μπολ να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με φέτα, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως, ή εναλλακτικά βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου