ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα κριθαράκι με σπανάκι, ντοματίνια και φέτα

Δροσερή σαλάτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
Για τη σαλάτα
  • 450γρ κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
  • 170γρ σπανάκι
  • 450γρ ντοματίνια
  • 6 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 170γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα
  • 60 ml (1/4 φλ) κόκκινο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.γ. ξηρός βασιλικός
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 120 ml (1/2 φλ) ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύδι, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα
  • Μαγειρεύουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Kόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, χοντροκόβουμε το σπανάκι και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σουρώνουμε το κριθαράκι και αμέσως το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Η θερμότητα από το κριθαράκι θα μαράνει λίγο το σπανάκι.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακινούμε ελαφρά το μπολ να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα.
  • Πασπαλίζουμε με φέτα, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως, ή εναλλακτικά βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου