Λαχταριστά κυμαδοπιτάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Κιμαδοπιτάκια | Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 φλ κουκουνάρι, ψημένο
- 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
- 1/2 φλ άνηθος, κομμένος
- αλάτι, κατά βούληση
- 2 φλ (450 γρ) κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/4 φλ γιαούρτι
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 4 φύλλα κρούστας
- 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βάζουμε στο τηγάνι τον κιμά μαζί με 1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, 1/4 κ.γ. κύμινο και όσο αλάτι θέλουμε και ροδίζουμε.
- Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετά προσθέτουμε 1/4 φλ γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα με το σκόρδο - κρεμμύδι.
- Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.
- Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.
- Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.
- Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.
- Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
- Ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - Κιμαδοπιτάκια | Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου