Μία γευστική συνταγή στο μεσημεριανό σας τραπέζι.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 400γρ ρεβίθια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ φλ. Agrino ρύζι Bella parboiled, βρασμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.
- Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Τυλίγουμε τις 2 γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
- Όσο οι γλυκοπατάτες μας ψήνονται, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη κάρυ, μία πρέζα αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Όταν τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο ρύζι που έχουμε ήδη βράσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.
- Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο μόλις μαλακώσουν και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος.
- Αφαιρούμε 2-3 κ.σ. σάρκα από τη κάθε γλυκοπατάτα, δημιουργώντας έτσι μια βάση για τη γέμιση.
- Ανακατεύουμε τη σάρκα της πατάτας με τη μισή ποσότητα του μείγματος ρυζιού-ρεβιθιών και γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες.
- Καλύπτουμε τις γλυκοπατάτες με το υπόλοιπο μείγμα ρυζιού-ρεβιθιών, γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου