ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστές γλυκοπατάτες με ρύζι και ρεβίθια

Μία γευστική συνταγή στο μεσημεριανό σας τραπέζι.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 400γρ ρεβίθια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ φλ. Agrino ρύζι Bella parboiled, βρασμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.
  • Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Τυλίγουμε τις 2 γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  • Όσο οι γλυκοπατάτες μας ψήνονται, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη σκόνη κάρυ, μία πρέζα αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Όταν τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο ρύζι που έχουμε ήδη βράσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση.
  • Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο μόλις μαλακώσουν και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος.
  • Αφαιρούμε 2-3 κ.σ. σάρκα από τη κάθε γλυκοπατάτα, δημιουργώντας έτσι μια βάση για τη γέμιση.
  • Ανακατεύουμε τη σάρκα της πατάτας με τη μισή ποσότητα του μείγματος ρυζιού-ρεβιθιών και γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες.
  • Καλύπτουμε τις γλυκοπατάτες με το υπόλοιπο μείγμα ρυζιού-ρεβιθιών, γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου