Λαχταριστό ψάρι για το Κυριακάτικο Τραπέζι.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
- 2 λαβράκια ολόκληρα, καθαρισμένα
- 2 μανταρίνια, κομμένα σε φέτες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- αλάτι, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 ματσάκια ρίγανη, φρέσκια
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Με ένα μαχαίρι χαράζουμε διαγωνιώς τα ψάρια τρεις φορές και από τις δυο πλευρές.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα λαβράκια εσωτερικά και εξωτερικά.
- Γεμίζουμε τις κοιλότητες με τις φέτες μανταρινιού, λεμονιού και σκόρδου και τη φρέσκια ρίγανη.
- Δένουμε κάθε ψάρι με σπάγκο μαγειρέματος για να κρατήσουμε όλους τους χυμούς μέσα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Μόλις ζεσταθεί, ψήνουμε τα ψάρια, για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Μεταφέρουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά ή το έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο.
- Στύβουμε τις φέτες λεμονιού, που έχουν τυχόν περισσέψει, πάνω από τα λαβράκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
- Σερβίρουμε με περισσότερες φέτες από εσπεριδοειδή και μυρωδικά.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου