¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Αναμονή 4-6 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 μεγάλη κονσέρβα με κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο (περίπου 800 γρ.)
- 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ ανανά (200 γρ. σύνολο)
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Τρόπος παρασκευής
- Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια και την ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Μυστικό
- Για να κάνουμε το γλυκό ακόμη πιο ελαφρύ, επιλέγουμε στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και κομπόστα χωρίς ζάχαρη, δηλαδή με χυμό σταφυλιού (π.χ. Κύκνος ροδάκινο ή βερίκοκο).
- Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας το σιρόπι από την κομπόστα. Ετσι γίνεται πιο πυκνό και ενσωματώνεται καλύτερα στο γιαούρτι.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου