ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα βελουτέ ψαριού

Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο.












Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό ψαριού
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • σαφράν
  • αλάτι


Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε.

Πηγή - Γιάννης Λουκάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου