Φανταστική σάλτσα ψαριού από τον Γιάννη Λουκάκο.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες
- 25 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 500 γρ. ζωμό ψαριού
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό
- 10 γρ. χυμό λεμόνι
- σαφράν
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε.
Πηγή - Γιάννης Λουκάκος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου