Άλλη μία καλοκαιρινή πρόταση που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬.
Υλικά
- 3 φλ. (210 γρ.) φρυγανιά, τριμμένη
- 2 φλ. (160 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 4-5 φύλλα μαντζουράνας
- 4-5 φύλλα ρίγανης
- 1-2 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για ράντισμα
- νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 4 κολοκυθάκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C (180oC στον αέρα).
- Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά, το πεκορίνο, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμαστην άκρη.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δυο, κατά μήκος.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε ένα μέρος από τη σάρκα τους και τα γεμίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
- Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου