Λαχταριστά τάκος στη στιγμή.
Υλικά
Για τις γαρίδες
Για τη σάλσα
Εκτέλεση
Για τις γαρίδες
Για τη σάλσα
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
Για τις γαρίδες
- 20 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ½ κ.γ. κύμινο, τριμμένο
- ½ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη (προαιρετικά)
- ¼ κ.γ. αλάτι χοντρό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, χυμός (προαιρετικά)
Για τη σάλσα
- 1 ντομάτα, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη σε κύβους
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου από 1/2 μοσχολέμονο
- ¼ φλ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένα
- ¼ φλ. ξινόκρεμα
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου
- 6 μικρές τορτίγιες αλευριού ή καλαμποκιού
Εκτέλεση
Για τις γαρίδες
- Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν καλά με το μείγμα ελαιόλαδου.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά έως και 24 ώρες.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ.
- Σβήνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε με λίγο χυμό μοσχολέμονου.
Για τη σάλσα
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, το αβοκάντο, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχολέμονο και τον κόλιναδρο, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε την ξινόκρεμα, τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα
- Εφόσον επιθυμούμε, βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο, μέχρι να ξεροψηθούν.
- Με ένα κουτάλι μοιράζουμε γενναιόδωρα τη σάλσα στις τορτίγιες, προσθέτουμε 3-4 γαρίδες σε καθεμιά, ραντίζουμε με τη σάλτσα ξινόκρεμας και σερβίρουμε με φέτες μοσχολέμονου.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου