Μία σπιτική χορτόπιτα στο τραπέζι σας.
Υλικά
Για τη γέμιση
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄, Ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬
Υλικά
- 4 φύλλα σπιτικά χωριάτικα ή 8 φύλλα του εμπορίου
Για τη γέμιση
- 1 κιλό βλίτα
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 αβγά
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
- λάδι για το άλειμμα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Zεματάμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Mόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε καλά. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα βλίτα και την ντομάτα στραγγισμένη. Mαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν τα χόρτα μόνο με το λάδι τους.
- Kατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα αβγά, τη φέτα και το πιπέρι. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα αλείψουμε με ελαιόλαδο. Aπλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης θα λαδώσουμε καλά.
- Pαντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου