ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτες σφολιάτας με μπέικον, ντομάτα και αβγό

Λαχταριστές αλμυρές τάρτες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✮ ✭ ✭ ✭ .


Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
  • 8 φέτες μπέικον, κομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 3/4 φλ καπνιστό γκούντα, τριμμένο
  • 9 αβγά
  • 1 κ.γ. νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τις φέτες ντομάτας, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 2 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 8 τετράγωνα φύλλα ζύμης.
  • Χτυπάμε 1 αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας.
  • Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού .
  • Τοποθετούμε τις τάρτες στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σπάμε ένα αβγό στο κέντρο κάθε τάρτας.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου