Λαχταριστές αλμυρές τάρτες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 55΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✮ ✭ ✭ ✭ .
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
- 8 φέτες μπέικον, κομμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 3/4 φλ καπνιστό γκούντα, τριμμένο
- 9 αβγά
- 1 κ.γ. νερό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τις φέτες ντομάτας, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 2 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 8 τετράγωνα φύλλα ζύμης.
- Χτυπάμε 1 αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας.
- Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού .
- Τοποθετούμε τις τάρτες στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σπάμε ένα αβγό στο κέντρο κάθε τάρτας.
- Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου