Μία μοναδική πρόταση για ένα αρωματικό ρύζι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κ.σ. φυτικό λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
- 2 φλ Agrino ρύζι Bella parboiled
- 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 3-4 φλ ζωμός κότας
- 3 μοσχολέμονα (λάιμ), χυμός
- 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ξύσμα
- φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί το ρύζι.
- Προσθέτουμε 2 φλ ζωμό κότας, το χυμό και το ξύσμα από 2 μοσχολέμονα και βράζουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Προσθέτουμε υγρό αν χρειάζεται, καθώς το ρύζι δεν πρέπει να κολλάει.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στο ρύζι τον υπόλοιπο χυμό ενός μοσχολέμονου, πασπαλίζουμε με μπόλικο κομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου