Η λαχταριστή συνταγή που συνδυάζει κεφταδάκια με λαχανικά και θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- ½ κ.σ. μείγμα μυρωδικών (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο)
- ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
- ¼ φλ ψίχα ψωμιού
- 1 αυγό
- 450γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένο σε ροδέλες
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- ¼ φλ σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 -60 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, την ψίχα ψωμιού, το αβγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
- Φτιάχνουμε κεφτεδάκια με τα χέρια.
- Περνάμε τα κεφτεδάκια στα ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας, την καστανή ζάχαρη και την κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά.
- Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Περνάμε τα σουβλάκια μας με τη σάλτσα ντομάτας, τα γυρνάμε ξανά και αλείφουμε και πάλι με σάλτσα ντομάτας.
- Τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 1 λεπτό πριν σερβίρουμε.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου