Μία μοναδική πρόταση για να απολαύσετε τα ψάρια σας.
Υλικά
Για το σπανάκι
Για τη σάλτσα βουτύρου
Εκτέλεση
Για τα φιλέτα μπαρμπουνιού
Για την σάλτσα βουτύρου
Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 Μπαρμοπύνια
- 2 κ.σ. βούτυρο LURPAK
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι Πιπέρι
Για το σπανάκι
- 400 γρ. σπανάκι
- 2 κ.σ. βούτυρο LURPAK
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι Πιπέρι
Για τη σάλτσα βουτύρου
- 250 γρ. βούτυρο LURPAK
- 2 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
- Ξύσμα από 1 λάιμ.
- 2 κ.γ. χυμό λάιμ.
- Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα φιλέτα μπαρμπουνιού
- Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αρωματίζουμε με το σκόρδο, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το σπανάκι αλατίζουμε και το σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
Για την σάλτσα βουτύρου
- ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λάιμ, το σχοινόπρασο και τον χυμό λεμονιού.
¤ ¤ ¤ ¤
- Στη συνέχεια ζεσταίνουμε στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε, το σωταρισμένο σπανάκι με τα φιλέτα μπαρμπουνιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα βουτύρου.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου