Αυτό το τσιζκέικ αμερικάνικου τύπου θυμίζει μελόπιτα, αλλά όπως και
να το πεις είναι υπέροχο! Τραγανό φύλλο κρούστας αρωματισμένο με κανέλα
που μοσχοβολάει βούτυρο, γεμισμένο με αφράτη κρέμα τυριού. Θα το
σερβίρουμε περιχυμένο με μέλι και λίγη κανέλα.
Υλικά
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Πηγή - Sweetly
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου.
Μερίδες : Για ένα ταψάκι 20 x 27εκ
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη βάση
- 6 φύλλα κρούστας
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 100γρ. βούτυρο LURPAK
Για τη γέμιση
- 500γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
- 100γρ. ζάχαρη
- 50γρ. μέλι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 2 αβγά
Για τη διακόσμηση
- λίγο μέλι
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζετε τη βάση των φύλλων: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε το ταψάκι σας. Διπλώνετε τα φύλλα στη μέση και ξεκινάτε να τα τοποθετείτε στο ταψί οριζοντίως και καθέτως, εναλλάξ και αλείφοντας τα πάντα με λιωμένο βούτυρο. Θα επιμείνετε λίγο παραπάνω στις άκρες. Μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου φύλλου πασπαλίζετε με κανελοζάχαρη.
- Προψήνετε τα φύλλα για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και βγάζετε το ταψάκι εκτός φούρνου.
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με μίξερ χειρός ή με αβγοδάρη το φρέσκο τυρί κρέμα με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των αβγών μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνετε τα αβγά ένα ένα στο μείγμα σας συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Αδειάζετε το μείγμα του τυριού πάνω από τα προψημένα φύλλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά ακόμα. Αν δείτε πως παίρνουν πολύ χρώμα τα φύλλα, σκεπάζετε το γλυκό με αλουμινόχαρτο. Ξεφουρνίζετε το γλυκό και πολύ προσεκτικά το μεταφέρετε σε επιφάνεια κοπής ή πιατέλα σερβιρίσματος.
- Σερβίρετε το cheese cake, κόβοντας σε κομμάτια και περιχύνοντας με λίγο επιπλέον μέλι και κανέλα.
Πηγή - Sweetly
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου