Μία πίτα διαφορετική από τις άλλες που σίγουρα θα ξετρελάνει τους λάτρεις της αγκινάρας.
Υλικά
Για τον χυλό
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
- 8 αγκινάρες
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό Σαν Μιχάλη ή άλλη γραβιέρα
- 4 αβγά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λάδι για το άλειμμα
Για τον χυλό
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 αβγό
Eκτέλεση
- Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις περνάμε με λεμόνι και τις βάζουμε σε λεκάνη με χλιαρό νερό και λεμόνι μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βράζουμε τις αγκινάρες σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει μαζί με 2-3 λεμονόκουπες για να μην μαυρίσουν.
- Mόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε καλά. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, με προσοχή να μην σπάσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Aνακατεύουμε σε μπολ το τυρί, τα αβγά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και απλώνουμε τα φύλλα στον πάτο και τα πλάγια, αλείφοντάς τα ανάμεσα. Τοποθετούμε επάνω ομοιόμορφα τη γέμιση του τυριού.
- Απλώνουμε τις αγκινάρες από πάνω έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ετοιμάζουμε έναν αραιό χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι, το αβγό και το γάλα σε μπολ.
- Περιχύνουμε την πίτα έτσι ώστε να πάει παντού και να πετύχουμε μια λεπτή επικάλυψη πάνω από τις αγκινάρες. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου