Χταπόδι στον φούρνο κλεισμένο στη λαδόκολλα… Ένα ισπανικό πιάτο εύκολο που αξίζει να το δοκιμάσετε!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Petros Syrigos
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κιλά χταπόδι
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 φύλλα δάφνης
- 2κ.τ.σ μπαχάρι
- 2κ.τ.σ πιπέρι κόκκους
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.τ.σ βαλσάμικο ξύδι
- ελαιόλαδο,αλάτι
- 1κ.τ.γ πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
- Ξεχωρίστε το πλοκάμια απο το κεφάλι του χταποδιού και σε ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο βάλτε πάνω μια λαδόκολλα και εκει ρίξτε το κρεμμύδι σε φέτες,το σκόρδο,το μπαχάρι,το πιπέρι και τη δάφνη.
- Απο πάνω τοποθετίστε στη σειρά τα πλοκάμια και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο,αλάτι και το θυμάρι.
- Κλείστε σαν φάκελο το χταπόδι ωστε να μείνουν τα υγρά του μέσα κατα το μαγείρεμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Τέλος ανοίξτε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο γιατι θα βγούν υδρατμοί,αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψτε το κάθε πλοκάμι στα δυο και σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα,σβήστε με βαλσάμικο και πασπαλίστε με πάπρικα.Σερβίρεται ζεστό.
Πηγή - Petros Syrigos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου