Μία πρόταση μοναδική για ένα γευστικό γεύμα.
Υλικά
Για την κρούστα γιαουρτιού
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα και 5΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 κιλό πένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 500 γρ. σπανάκι κομμένο
- 300 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την κρούστα γιαουρτιού
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αβγά
- 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες (al dente) σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αχνίζουμε τα κρεμμύδια σε ρηχή κατσαρόλα με 3 κουταλιές νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να κολλάνε στον πάτο. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπρόκολο και το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να σωθούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα αρωματικά και, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό.
- Μαγειρεύουμε το μείγμα για 5 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λάδι τα ζυμαρικά ανακατεμένα με το τυρί και το μείγμα λαχανικών.
- Στρώνουμε από πάνω το γιαούρτι χτυπημένο με τα αβγά και αλατοπίπερο.
- Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να πήξει το γιαούρτι και να κάνει ροδαλή κρούστα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου