ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνάκι τυλιχτό σε αμπελόφυλλα

Λαχταριστή συνταγή που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κιλά ψαχνό από αρνάκι ή κατσικάκι κομμένο σε μπουκιές
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρεδάκια
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα ή από βαζάκι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα και, αν είναι φρέσκα, τα ζεματίζουμε για 1-2 λεπτά σε άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε καλά μέσα σε μια λεκάνη το κρέας, το αλατοπίπερο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού. 
  • Κόβουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή λαδόκολα 30x40 εκατοστών και στρώνουμε πάνω του τα αμπελόφυλλα. Τοποθετούμε πάνω στα φύλλα το μείγμα, γυρίζουμε τα αμπελόφυλλα σε ρολό και τυλίγουμε καλά το κρέας. 
  • Κλείνουμε σφιχτά το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ταψάκι. Φουρνίζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 2 ώρες.

Tips
  • Σερβίρουμε το κρέας με τηγανητές πατάτες ή λευκό πιλάφι.
  • Για περισσότερο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με άνηθο. Aν χρησιμοποιήσετε αμπελόφυλλα από βαζάκι, αγοράστε κάποιου συνεταιρισμού από μαγαζιά με τοπικά προϊόντα. Tα κοινά κονσερβοποιημένα αμπελόφυλλα του σουπερμάρκετ είναι σκληρά και πολύ αλμυρά.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου