Μία λαχταριστή πρόταση που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
Για τις αυγοφέτες
Για την ομελέτα
Εκτέλεση
Πηγή - Chef στον Αέρα
Συνταγή : Τασούλα Κουφοπούλου.
Μερίδες : Για 1 άτομο
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τις αυγοφέτες
- 3 φέτες προζυμένιο ψωμί
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. γάλα
- ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- αλάτι πιπέρι
Για την ομελέτα
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. γάλα
- ½ φλ. πάριζα βραστή Ifantis
- ½ φλ. πιπεριές ψιλοκομμένες (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
- ½ φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- ½ φλ. φέτα
- ½ φλ. τυρί Arla Havarti
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και βουτάμε τις φετες του ψωμιου και απο τις δύο πλευρές. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Για την ομελέτα χτυπάμε τα αβγα με το γάλα το αλάτι και το πιπέρι και ψηνουμε την ομελέτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο.
- Βάζουμε σε μπολ την πράσινη την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά, τη ντομάτα, τη φέτα τον δυόσμο το havarti, την πάριζα, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη γέμιση στην μισή ομελέτα καλύπτουμε με την υπόλοιπη ομελέτα και την κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε τις αβγοφέτες σε στρώσεις με τα κομμάτια της γεμιστής ομελετας, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο γαρνίρουμε με δυόσμο πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef στον Αέρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου