Μοναδικά πιτάκια που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
- 1 κ.γ. κουρκουμάς σκόνη
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
- 450γρ καβουρόχιψα
- 3 κ.σ. κόλιανδρος, κομμένος
- 1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 ½ λεμόνι, χυμός
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 φύλλα κρούστας
- 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- ½ κ.σ. μαύρο + ½ κ.σ.λευκό σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
- Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, τον κόλιανδρο και την πιπεριά τσίλι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.
- Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.
- Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.
- Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.
- Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Πηγή - Dimitris Skarmoutsos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου