Εμείς χρησιμοποιήσαμε φαγκρί, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας σας και να δοκιμάσετε αυτή τη φανταστική συνταγή
χωρίς αναστολές!
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Petros Syrigos
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 φαγκρί
- 6 πατάτες μέτριες
- 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 φινόκιο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 φύλλα δάφνης
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 4 καρότα
Εκτέλεση
- Αφού σας έχουν καθαρίσει τα ψάρια βάλτε τα σε άφθονο νερό να φύγουν τα λέπια
- Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τις πατάτες στα 6 και τα καρότα στα τέσσερα
- Κόψτε στα τέσσερα τις ντομάτες και σε φέτες το φινόκιο και τα κρεμμύδια.
- Απλώστε μια λαδόκολλα στο ταψί και βάλτε τα λαχανικά,μαρινάρετε με αλατι,πιπέρι και ρίγανη και βάλτε τα ψάρια απο πάνω
- Τέλος ρίξτε ελαιόλαδο πάνω στα ψάρια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
- Δοκιμάστε αν το ψάρι ειναι έτοιμο(μετά απο 30 λεπτά) τραβώντας απο πτερύγιο,αν τραβιέτε ειναι έτοιμο.Αν ειναι έτοιμο τραβήξτε το ψάρι απο τον φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο στα λαχανικά.
Πηγή - Petros Syrigos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου