Μια συνταγή-καμβάς όπου ο καθένας μπορεί να προσθέσει τις δικές του πινελιές, ε, δηλαδή λαχανικά.
Υλικά
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια ή καρέ
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι, σε κομματάκια
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φασολάκια, κατεψυγμένα
- 2 μεσαία καρότα, σε κύβους
- 1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
- 6 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
- 1,2-1,5 λίτρα ζωμός κότας ή λαχανικών ή γρήγορο «τσάι» μυρωδικών ή νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε στο λίπος του, μέχρι να ροδίσει και να σκορπίσει το άρωμά του, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και λίγο αλάτι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις το υγρό κοχλάσει, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ή ζωμό. Στο τέλος, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο ωμό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού (αν θέλουμε) και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με
- φρυγανισμένο ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου