ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα

Εμβληματικό πιάτο στα μακαρόνια, πρέπει να ξέρετε να το μαγειρεύετε.Είναι εύκολη και πολύ γευστική συνταγή.





Συνταγή : iefimerida.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
  • 15-20 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (φυσική ή καπνιστή)
  • Λίγο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βράστε τα λιγκουίνι al dente, όπως γράφει το πακέτο
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ασπρίστε σε ελαιόλαδο το χοντροκομμένο σκόρδο, να μην ροδίσει
  • Προσθέστε τις γαρίδες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να ροδίσουν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Βγάλτε τις γαρίδες από το τηγάνι, αφήστε το λάδι
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα -Προσθέστε λίγο πιπέρι
  • Ανακατέψτε και αφήστε την σάλτσα να πήξει για λίγα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
  • Στο μεταξύ σουρώστε τα λιγκουίνι και προσθέστε τα στο βαθύ τηγάνι
  • Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Σημείωση
  • Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε ακόμη και κατεψυγμένες γαρίδες, αρκεί να είναι καλής ποιότητας και να έχετε ελέγξει την προέλευση και την ημερομηνία λήξης τους.

Πηγή - iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου