Εμβληματικό πιάτο στα μακαρόνια, πρέπει να ξέρετε να το μαγειρεύετε.Είναι εύκολη και πολύ γευστική συνταγή.
Υλικά
Εκτέλεση
Σημείωση
Πηγή - iefimerida.gr
Συνταγή : iefimerida.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
- 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
- 15-20 γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (φυσική ή καπνιστή)
- Λίγο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα λιγκουίνι al dente, όπως γράφει το πακέτο
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ασπρίστε σε ελαιόλαδο το χοντροκομμένο σκόρδο, να μην ροδίσει
- Προσθέστε τις γαρίδες, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να ροδίσουν 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
- Βγάλτε τις γαρίδες από το τηγάνι, αφήστε το λάδι
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και την πάπρικα -Προσθέστε λίγο πιπέρι
- Ανακατέψτε και αφήστε την σάλτσα να πήξει για λίγα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
- Στο μεταξύ σουρώστε τα λιγκουίνι και προσθέστε τα στο βαθύ τηγάνι
- Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σημείωση
- Δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσετε ακόμη και κατεψυγμένες γαρίδες, αρκεί να είναι καλής ποιότητας και να έχετε ελέγξει την προέλευση και την ημερομηνία λήξης τους.
Πηγή - iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου