Είναι και πολύ καλή ιδέα για μεζεδάκι, μαζί με καρδιές μαρουλιού,
σκορδάκια φρέσκα και πατάτες στη χόβολη. Αν το ετοιμάσετε για κύριο
πιάτο, συνοδέψτε το μόνο με πατάτες τηγανητές!
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Βασίλης Καλλίδης
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 800 γρ. σπάλα από μικρό αρνάκι (χωρίς τα κόκαλα) κομμένη σε πολύ λεπτά φετάκια
- ½ φλιτζάνι ντομάτες λιαστές
- ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι τους
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζάνι νερό ζεστό
- 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τοποθετούμε τις ελιές σε ένα λεκανάκι με χλιαρό νερό για να ξαρμυρίσουν. Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μισά μπριζολάκια από τις δύο πλευρές γυρνώντας τα συχνά με ένα πιρούνι. Θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο κρέας.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές ψιλοκομμένες, τη ρίγανη και το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για να εξατμιστεί το οινόπνευμα του κρασιού (πέντε περίπου λεπτά) και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει για 15 περίπου λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού με το ελαιόλαδο στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου