Λαχταριστή τάρτα με μεσογειακό άρωμα για όλες τις ώρες
Υλικά
Για τη γέμιση της πίτας:
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 10 μεγάλες μαύρες ελιές
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κρόκο αυγού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση της πίτας:
- 200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι βαρελίσια φέτα σε τρίμματα
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα 4
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε 2 κούπες αλέυρι με μια πρέζα αλάτι.
- Στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι σχηματίζουμε μια λακούβα.
- Ανοίγουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο αυγού με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Αφαιρούμε το κουκίτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
- Προσθέτουμε το μείγμα από το πιάτο και τις ελιές στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
- Για να διευκολυνθούμε στο ζύμωμα καλό είναι να αλευρώσουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και να ζυμώσουμε πάνω σε αυτή.
- Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Μόλις είναι έτοιμη,την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Αλέιφουμε με λάδι ένα μικρό ταψί και μέσα σε αυτό ανοίγουμε τη ζύμη.
- Στόχος μας είναι καθώς ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο είτε με τον πλάστη είτε με τα χέρια μας να καλυφθούν τα τοιχώματα και η βάση του ταψιού.
- Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε το ζυμάρι της πίτας μας να παγώσει.
- Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε στα 4.
- Στη συνέχεια τις βάζουμε σε σχάρα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 με 15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε.
- Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και το αφήνουμε.
- Χτυπαμε στο μίξερ 200 γραμμάρια τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε 1φλιτζάνι βαρελίσια φέτα σε τρίμματα, 2 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας γάλα και τα χτυπάμε και αυτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιγενές μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το βασιλικο για να ενωθούν και αυτά στο μείγμα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα που έχει μισοψηθεί και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου