Ένα κλασικό πιάτο που σίγουρα πρέπει όλοι να δοκιμάσετε.
Υλικά
Eκτέλεση
Πηγή - cookbook.gr
Συνταγή : Mime.Com
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου παστού
- ½ κιλό μελιτζάνες μακριές κομμένες σε κομμάτια
- ½ κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες ροδέλες
- 1 κιλό ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 πιπεριά καυτερή κομμένη σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Mουσκεύουμε τον μπακαλιάρο όλη τη νύχτα για να ξαρμυρίσει και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα αλευρώνουμε μαζί με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρoυμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Pίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, την πιπεριά και τη ζάχαρη.
- Aνακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο επάνω στα λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 5 λεπτά. Aποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου