ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκι αρνιού με σάλτσα γιαουρτιού

Λαχταριστά αρνίσια σουβλάκια που θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους.












Συνταγή : Νίκη Μηταρέα.
Μερίδες :  Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 12΄, Αναμονή 30΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. αρνί από λαιμό κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1-2 πιπεριές κόκκινες
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • αλάτι, πιπέρι


Για τη μαρινάτα
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια
  • 1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 γλυκάνισους αστεροειδείς
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 σφηνάκι ουίσκι


Σάλτσα ταχίνι
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε καλά σε πυρέξ όλα τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του αρνιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές σε κομμάτια, βγάζουμε το αρνί από το ψυγείο και περνάμε στα σουβλάκια εναλλάξ το κρέας, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. 
  • Ψήνουμε στη σχάρα του μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε πριν από το τέλος. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταχίνι αναμειγνύοντας καλά όλα τα υλικά της σε μπολ και συνοδεύουμε τα σουβλάκια με τις πίτες ψημένες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου