Μία διαφορετική συνταγή στο τραπέζι σας που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. στριφτό
- 350 γρ. σολομό φρέσκο σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. φασολάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα τελευταία 4 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τα φασολάκια. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασαν. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι το σκόρδο με το φινόκιο για 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε το φινόκιο και πετάμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε στο ίδιο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με τα φασολάκια, το φινόκιο και τον σολομό με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου