Οι τορτίγιες είναι μεξικάνικες ψωμένιες πίτες και παρασκευάζονται από
μάσα χαρίνα ή από πλήρες σταρένιο αλεύρι, δημιουργώντας έτσι
διαφορετικά είδη. Οι τορτίγια από καλαμπόκι τηγανίζεται, γεμίζεται και
συνθέτει το γνωστό σε όλους μας τάκο, ή διαφορετικά απλά ξεροτηγανίζεται
και δημιουργεί τις τοστάδες.
Η φρέσκια τορτίγια
ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανή απ’ έξω και μαλακιά στη μέση,
πλημμυρίζοντας το στόμα με τη γεύση του καλαμποκιού.
Αποτελεί
βασικό στοιχείο της διατροφής για πολλούς Μεξικανούς, ειδικά στις
αγροτικές περιοχές. Εκτός από τρόφιμο, χρησιμεύει και σαν πιάτο για
σάλτσες, κρέατα, λαχανικά, πατάτες, ρύζι.
Παντεύεται ο
σολομός με το philadelphia, τον άνιθο και το αγγούρι. Η συνταγή ειναι
απλή και πολύ γρήγορη! Ένα σνάκ αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους για κάθε
στιγμή της ημέρας!
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
- 300γρ καπνιστό σολομό
- 200γρ Philadelphia
- 1 λεμόνι, το χυμό του
- 1κ.τ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
- αλάτι
- ½ ματσάκι ρόκα
- 4 αγγούρια
Εκτέλεση
- Σε ενα μπώλ ανακατέψτε το Philadelphia με το λεμόνι, τον άνιθο και λίγο αλάτι.
- Απλώστε τις τορτίγιες στον πάγκο σας και βάλτε σε όλη την επιφάνεια της σως που ετοιμάσατε.
- Απλώστε τον σολομό, τη ρόκα και από πάνω, με τη βοήθεια του πατατοκαθαριστή, βγάλτε λεπτές φέτες από το αγγούρι. Κλείστε σφιχτά για να μην ανοίξουν και κόψτε σε 4-5 κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή - Petros Syrigos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου