ΜΕΝΟΥ

Pages

Πάστα κυδωνιού

Μία φανταστική συνταγή που πρέπει  να δοκιμάσετε

Χρόνος Προετοιμασίας : 120'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 κυδώνια
  • 120 ml νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Πλένουμε τα κυδώνια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια.
  • Βγάζουμε τα κυδώνια απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο την ψίχα τους.
  • Βάζουμε την ψίχα του κυδωνιού μαζί με το νερό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το μίγμα απο τον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας.Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην μας κολλήσει το μίγμα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια φόρμα και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε προσεκτικά την πάστα και την τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου