Είτε θες την πίτσα με αλλαντικό, είτε με θαλασσινό, ο Γαστρονόμος σου δείχνει πώς θα την φτιάξεις σε 10΄.
Υλικά
Επικάλυψη 1
Επικάλυψη 2
Συνοδεύουμε με :
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή :
Μερίδες : για 2 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 4 λεπτά, ψήσιμο 6-8 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 2 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 120 γρ. τριμμένο κασέρι
Επικάλυψη 1
- 4 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια (ή λίγο από το χθεσινό ψητό ή βραστό κοτόπουλο, σε κομματάκια)
- 4 - 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Επικάλυψη 2
- 8 - 10 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
Εκτέλεση
- Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω τις αραβικές πίτες, διαγωνίως για να χωρέσουν.
- Αλείφουμε την καθεμιά με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με 60 γρ. τριμμένο κασέρι.
- Στη μία βάζουμε από πάνω το ζαμπόν και τα ντοματίνια ενώ στην άλλη βάζουμε τα φιλέτα αντσούγιας και την κάππαρη.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρώς.
Συνοδεύουμε με :
- Μια σαλάτα εποχής.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου