ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με δύο επικαλύψεις

Είτε θες την πίτσα με αλλαντικό, είτε με θαλασσινό, ο  Γαστρονόμος σου δείχνει πώς θα την φτιάξεις σε 10΄.









Συνταγή : 
Μερίδες : για 2 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 4 λεπτά, ψήσιμο 6-8 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 2 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 120 γρ. τριμμένο κασέρι

Επικάλυψη 1
  • 4 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια (ή λίγο από το χθεσινό ψητό ή βραστό κοτόπουλο, σε κομματάκια)
  • 4 - 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Επικάλυψη 2
  • 8 - 10 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη



Εκτέλεση
  • Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω τις αραβικές πίτες, διαγωνίως για να χωρέσουν. 
  • Αλείφουμε την καθεμιά με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με 60 γρ. τριμμένο κασέρι.
  • Στη μία βάζουμε από πάνω το ζαμπόν και τα ντοματίνια ενώ στην άλλη βάζουμε τα φιλέτα αντσούγιας και την κάππαρη.
  • Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 6 - 8 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρώς.

Συνοδεύουμε με :
  • Μια σαλάτα εποχής.


Πηγή - γαστρονόμος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου