Ζουμερά και αφράτα μπράουνις για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 30 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο 225 γραμμάρια
- 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη 450 γραμμάρια
- 1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 1/4 φλιτζάνια κακάο σε σκόνη 155 γραμμάρια
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ εσπρέσο, προαιρετικά
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βούτυρο ένα ταψί 25 x 25 εκ.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε στο λιωμένο βούτυρο τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην αφήνετε μείγμα ζάχαρης να βράσει.
- Αφαιρέστε από την εστία και ανακατέψτε με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο - πραλίνας σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ, χτυπήστε μαζί με τη σκόνη κακάο, αυγά, αλάτι, τη σκόνη espresso, και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώστε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά σε αντιστάσεις, 2 σκάλα φούρνου, 180 βαθμούς. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά.
Πηγή - sidagi.gr
Ωραίο θα το κάνω
ΑπάντησηΔιαγραφή