ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπράουνις σοκολάτας με πραλίνα

Ζουμερά και αφράτα μπράουνις για να συνοδέψτε τον καφέ σας







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  30 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο 225 γραμμάρια
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη 450 γραμμάρια
  • 1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/4 φλιτζάνια κακάο σε σκόνη 155 γραμμάρια
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ εσπρέσο, προαιρετικά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια


Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βούτυρο ένα ταψί 25 x 25 εκ.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε στο λιωμένο βούτυρο τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην αφήνετε μείγμα ζάχαρης να βράσει.
  • Αφαιρέστε από την εστία και ανακατέψτε με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο - πραλίνας σε ένα μεγάλο μπολ ή μίξερ, χτυπήστε μαζί με τη σκόνη κακάο, αυγά, αλάτι, τη σκόνη espresso, και το εκχύλισμα βανίλιας. 
  • Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Απλώστε στο ταψί με τη λαδόκολλα και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά σε αντιστάσεις, 2 σκάλα φούρνου, 180 βαθμούς. Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει 10 λεπτά.


Πηγή - sidagi.gr

1 σχόλιο: