ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με αχλάδι,ρόκα και πανσέτα


Μία ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό σας.

Χρόνος Προετοιμασίας : 15'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. πανσέτα
  • 2 αχλάδια
  • 200 γρ. ρόκα
  • 90 γρ. ρικότα

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το ξίδι, το μέλι, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι.Ανακατεύουμε καλά και αφληνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε την πανσέτα και την τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  • Αποσύρουμε την πανσέτα απο τη φωτιά και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Την κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε τα αχλάδια στη σάλτσα που έχουμε ήδη φτιάξει στο μεγάλο μπόλ.Προσθέτουμε τη ρόκα, την πανσέτα και το τυρί.Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου