Χρόνος Προετοιμασίας : 15'
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 60 γρ. πανσέτα
- 2 αχλάδια
- 200 γρ. ρόκα
- 90 γρ. ρικότα
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το ξίδι, το μέλι, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι.Ανακατεύουμε καλά και αφληνουμε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε την πανσέτα και την τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
- Αποσύρουμε την πανσέτα απο τη φωτιά και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Την κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.
- Προσθέτουμε τα αχλάδια στη σάλτσα που έχουμε ήδη φτιάξει στο μεγάλο μπόλ.Προσθέτουμε τη ρόκα, την πανσέτα και το τυρί.Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου