Μία παραδοσιακή συνταγή στο πίατο σας.
Πηγή - Γλυκό κεράσι
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1300 γρ. κεράσια
- 1350 γρ. ζάχαρη
- 340 ml νερό
- 1 λεμόνι το χυμό του
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια τους, τα πλένουμε καλά και στη συνέχεια αφαιρούμε από ένα ένα το κουκούτσι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα τα κεράσια.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν έχει κρυώσει το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει έτσι για 24 ώρες.
- Το βάζουμε και πάλι στη φωτιά να βράσει για μερικά λεπτά ακόμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία να το αφήσουμε να κρυώσει και να το κρατήσουμε στην άκρη για ακόμα 24 ώρες.
- Μετά τη 2η φορά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Προσέχουμε στο διάστημα που θα βράζει το γλυκό κεράσι να αφαιρούμε τον αφρό.
- Φυλάμε το γλυκό μας σε βαζάκια αποστειρωμένα και στεγνά.
Πηγή - Γλυκό κεράσι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου