ΜΕΝΟΥ

Pages

Γλυκό κεράσι

Γλυκό_κεράσι.jpgΜία παραδοσιακή συνταγή στο πίατο σας.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1300 γρ. κεράσια
  • 1350 γρ. ζάχαρη
  • 340 ml νερό
  • 1 λεμόνι το χυμό του


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια τους, τα πλένουμε καλά και στη συνέχεια αφαιρούμε από ένα ένα το κουκούτσι.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε μέσα τα κεράσια. 
  • Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν έχει κρυώσει το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μείνει έτσι για 24 ώρες. 
  • Το βάζουμε και πάλι στη φωτιά να βράσει για μερικά λεπτά ακόμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία να το αφήσουμε να κρυώσει και να το κρατήσουμε στην άκρη για ακόμα 24 ώρες.
  • Μετά τη 2η φορά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Προσέχουμε στο διάστημα που θα βράζει το γλυκό κεράσι να αφαιρούμε τον αφρό.
  • Φυλάμε το γλυκό μας σε βαζάκια αποστειρωμένα και στεγνά.

Πηγή - Γλυκό κεράσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου