Περιζήτητο σνακ σε παιδικά πάρτυ και ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ.
Χρόνος Προετοιμασίας : 30΄
Χρόνος Ψησίματος : 4΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
- 1½ κιλό πατάτες
- 2 κρόκοι
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 4 φέτες βρασμένο ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
- λίγο αλεύρι
- λίγη φρυγανιά
- 1 αυγό χτυπημένο
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε.
- Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι.
- Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.
- Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
- Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
- Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
- Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Πηγή - argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου