ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοκροκέτες µε ζαµπόν από την Αργυρώ


Περιζήτητο σνακ σε παιδικά πάρτυ και ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ.

Χρόνος Προετοιμασίας : 30΄
Χρόνος Ψησίματος :




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φέτες βρασμένο ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Για το πανάρισμα
  • λίγο αλεύρι
  • λίγη φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. 
  • Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. 
  • Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.
  • Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. 
  • Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
  • Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. 
  • Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. 
  • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.


Πηγή - argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου