Ενα μοναδικό καλτσόνε που θα σας ξετρελάνει.
Πηγή - cookbox.gr
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 20 γρ. καλαμποκάλευρο
- 45 ml. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο,κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 160 γρ. σπανάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 12 ελιές καλαμών
- ζυμάρι πίτσας 370 γρ. περίπου
- 160 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 16 κομμάτια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260 βαθμούς C.
- Πασπαλίζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα μεγάλο ταψί.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμη 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλλο ζύμης.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
- Παίρνουμε το 1/4 της γέμισης σπανακιού που έχουμε ήδη φτιαξει και την τοποθετούμε στο ένα κομμάτι ζύμης.Τοποθετούμε 4 κομμάτια τυριού.Διπλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη ώστε να κλείσει και την αλείφουμε με λίγο λάδι.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 καλτσόνε.
- Τοποθετούμε τα καλτσόνε στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Πρίν σερβίρουμε αφήνουμε τα καλτσόνε 5 λεπτά να κρυώσουν.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου