ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλτσόνε με πιπεριά και σπανάκι

Ενα μοναδικό καλτσόνε που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 20 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο,κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 160 γρ. σπανάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 12 ελιές καλαμών
  • ζυμάρι πίτσας 370 γρ. περίπου
  • 160 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 16 κομμάτια

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260 βαθμούς C.
  • Πασπαλίζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμη 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  • Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλλο ζύμης.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.
  • Παίρνουμε το 1/4 της γέμισης σπανακιού που έχουμε ήδη φτιαξει και την τοποθετούμε στο ένα κομμάτι ζύμης.Τοποθετούμε 4 κομμάτια τυριού.Διπλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη ώστε να κλείσει και την αλείφουμε με λίγο λάδι.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 καλτσόνε.
  • Τοποθετούμε τα καλτσόνε στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Πρίν σερβίρουμε αφήνουμε τα καλτσόνε 5 λεπτά να κρυώσουν.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου