ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεμμυδόπιτσα


Μία μοναδική πρόταση από τον γαστρονόμο για τους λάτρεις των κρεμμυδιών.



 




Συνταγή : Γαστρονόμος.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα της αρεσκείας μας, ή 2 αραβικές πίτες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά της αρεσκείας μας (κασέρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για 2 - 3 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
  • Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί, στρογγυλό (ειδικό για πίτσα) ή μακρόστενο με λίγο λάδι, απλώνουμε τη ζύμη για πίτσα ή τις αραβικές πίτες, πασπαλίζουμε με τα ανάμεικτα τριμμένα τυριά, στρώνουμε ομοιόμορφα και τα κρεμμύδια και ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη καλά και να λιώσουν τα τυριά.

Συμβουλές :
  • Αν θέλουμε, πριν ψήσουμε την πίτσα προσθέτουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας.


Πηγή - γαστρονόμος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου