Εύκολα κεκάκια με γεύση μήλο και σταφίδα για όλες τις ώρες
Απαιτούμενος χρόνος : 25΄
~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- Μια πρέζα αλάτι
- 2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
- 1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες, ψιλικομμένα μήλα και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τo αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.
- Ρίχνουμε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Σε ταψάκι για κεκάκια βάζουμε χάρτινες θύκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.
- Συνοδέψτε τα με παγωτό μόκα με κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου