ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουπιές με κριθαράκι & σαλάμι με πιπεριά

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Παναγιώτης Δεληθανάσης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
  • 1 κιλό σουπιές
  • ½ κλων. σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 καρότο
  • 1 κ.γ. κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το κριθαράκι

  • 300 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • 3 φέτες σαλάμι με πιπέρια τύπου Θάσου Ifantis
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 700 γρ. ζωμό από τις σουπιές
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε νερό που βράζει το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τους κόκκους πιπεριού.
  • Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά.
  • Σωτάρουμε τη μισή ποσότητα από το κριθαράκι σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα δαμάσκηνα, το σαλάμι και προσθέτουμε το υπόλοιπο κριθαράκι.
  • Βάζουμε τον ντοματοπελτέ, τις σουπιές και σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε περίπου 700γρ. ζωμό από τις σουπιές που βράσαμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά.

Πηγή - Chef On Air
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 12/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου