¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Παναγιώτης Δεληθανάσης
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- ½ κλων. σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 καρότο
- 1 κ.γ. κόκκους από μαύρο πιπέρι
- Αλάτι-πιπέρι
Για το κριθαράκι
- 300 γρ. κριθαράκι χονδρό
- 3 φέτες σαλάμι με πιπέρια τύπου Θάσου Ifantis
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 100 γρ. δαμάσκηνα ξερά
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 700 γρ. ζωμό από τις σουπιές
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε νερό που βράζει το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τη δάφνη, τους αστεροειδείς γλυκάνισους και τους κόκκους πιπεριού.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30 λεπτά.
- Σωτάρουμε τη μισή ποσότητα από το κριθαράκι σε ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα δαμάσκηνα, το σαλάμι και προσθέτουμε το υπόλοιπο κριθαράκι.
- Βάζουμε τον ντοματοπελτέ, τις σουπιές και σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε περίπου 700γρ. ζωμό από τις σουπιές που βράσαμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 12/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου